14 Kasım 2012 Çarşamba

"SS Lazio - AS Roma" Derbisi Deplasmanı


Cumartesi uçaktan iner inmez maç bileti alabilmek için direkt Termini'ye, Sts Point ve Irridicubili Shop'a gittim. Ancak yaklaşık 1,5 saat etrafta dolaşmama rağmen dükkanları bulamadım. Sorduğum herkes "Ben Lazio'lu değilim yerini bilmiyorum" diyerek kibarca "hadi başka kapıya" dediler, zorda olsa mekanları buldum fakat bilet bitmişti. Sadece biz de numaralıya tekabül eden Monte Mario bileti vardı ve 115 € idi. IRR Shop'ta onu da almadım ve bir ümit Roma Store'a gittim. Bu arada IRR Shop'ta tek bir Irridicubili ürünü yoktu çakma formalar falan vardı onlar da çok pahalıydı. Burada da sadece bu tribünün bileti vardı. Paraya kıyıp 110 €'ya aldım bileti. Roma Store'da çok fazla dişe dokunur ürünler yoktu. Formalar 120, t-shirtler 40-50 € arasında fiyatlara satılıyor. İndirime giren ürünler vardı 5-10 € arasında ama beden bulmak çok zordu. Store'un üst katına çıkan merdivenlerin duvarına Roma'nın efsane futbolcularının formalarını koymuşlar bir kısmı da oyuncular tarafından imzalanmış.Maç günü Fabio ile Colesium'un ordan metro ile stada geçtik.Yolda metroda neredeyse hiç formalı atkılı birilerini görmedik.

Sadece stada yürüdüğümüz yolda maça gittiğimizi anladık. Bu arada şehir Roma'nın kesinlikle, bindiğimiz taksilerin şoförleri, dükkanlarda çalışanlar hep Roma'lı. Metro'da karşılaştığımız 20-22 yaşlarında bir Roma taraftarıyla biraz sohbet ettik kendisi ultra olmadığını sadece maçlara gittiğini söyledi. Metro'dan çıktıktan sonra bizi bir şeyler içmeye davet etti ama maçın başlamasına 1 saat kaldığı için stada geçtik. CurvaSud'a giden yolun etrafında bir çok Lazio'lu gördük fakat kimse kimseye bakmıyordu bile. Tribüne girerken de sadece pasaport kontrolü yapıldı burada da biletinizi kendiniz okutup giriyorsunuz içeriye. Bizim olduğumuz tribünde herkes karışık oturuyordu. Öyle ki benim sağımda iki Lazio'lu genç solumda Roma'lı bir karı koca vardı.
 Lazio'nun beraberlik golü sonrası çocuklar sevinirken Roma'lı olan abla kaşlarını kaldırıp, çocuklara ters ters baktı; çocuklar da hafiften korkup oturdular yerine. Takımlar ısınmaya çıktığı andan itibaren her iki tribünde de bayraklar sallanmaya başladı ve dev bayraklar hariç maç bitene kadar hiç durmadan sallandı. Sarı Kırmızı olmasından mı bilinmez özellikle Roma bayrakları gerçekten muhteşemdi.


Maç öncesi Lazio tribünlerinde Gabriele Sandri'nin dev bir portresi açıldı. (11.11 Gabriele'nin ölüm yıl dönümü) Lazio başkanı Curva Nord'un önüne gidip çelenk bıraktı. Bütün bunlar olurken Roma tribünleri de dahil olmak üzere herkes ayağa kalkıp dakikalarca alkışladılar. Takımlar sahaya çıkarken Roma tribünlerinde sisler ve bir kaç meşale yandı ortaya çıkan görüntü muhteşemdi. Lazio tribünlerinde Klose'den dolaı 10'dan fazla irili ufaklı Almanya bayrağı vardı. Ülke bayrağı da olsa Lazio tribünlerinde sarı kırmızı gömek enteresandı.

Maça Roma hızlı başladı ve Lamela ile golü buldu. Sonrasında inanılmaz bir yağmur bastırdı. Işıklandırmaların bir kısmı söndü, Saha bizim Arenaya dönecek derken bir kaç dakika top suya takıldı ama sonrasında hiç yağmur yağmamış gibi devam etti. Sonrasında ilk yarının sonlarına doğru Lazio'nun golleri ve De Rossi'nin kırmızı kartı gelince maç bitti artık diye düşünmeye başladık. Bir de üstüne ikinci yarı başlarken Mauri 3. golü atınca Laziolular bağırır Roma susar derken tam tersi oldu 3-1'den sonra harika tribün yaptı Roma'lılar. Zaten maç boyunca da Roma tribünde çok üstündü.Son dakika'da Mauri kart görüp Roma'da golü atınca acaba beraberlik gelir mi derken 90+'da beraberlik kaçınca yıkıldık

Maç biter bitmez Roma tribünleri boşaldı, az bir süre sonra da Lazio tribünleri çıktı.

Fotoğrafları http://imageshack.us/g/1/9866554/ linkiden görebilirsiniz
.
Kaynak : Galatasaray tribünlerinden Kubilay Cengiz'e , yazı için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok: