18 Ağustos 2010 Çarşamba

Tez Gruplara Katılına


.
Maç sonu köprü trafiği geçsin diye beklerken semtte oyalandık. Yemek yemek için bir yer ararken önümüzde dört Guti formalı arkadaş çıktı. Bu sahne dün akşam stat içinde ve dışında olağan bir durumdu aslında. Ben düne kadar hiç bir maçta bu kadar formasıyla gezinenleri görmemiştim açıkçası. Üstelik güneşin tüm yakıcılığına rağmen. Guti ve Quaresma'nın formalarına taraftarlar kadar rakip oyuncular da talep gösteriyor. Maçın ilk yarı bitiş düdüğü çalar çalmaz Quaresma'nın yanıbaşındaki sekiz numaralı Helsinkili oyuncu eliyle formasını göstererek maç bitiminde onunkini almak istediğini belirtti.
.
Güneş yavaş yavaş Yeni Açık tribünün ardından batarken sahay çıktı Beşiktaş. Kadrodaki bazı oyuncuların (Tabata-Hilbert) sanki son şanslarıymış gibi geldi bize. Öyle ki Hilbert geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı. Tabata ise Guti'nin stajyerliğinde vasatı aşamadı. Helsinki'nin batan güneşe rağmen nemli İstanbul sıcağında koşmaya ve gol atmaya niyeti yok gibiydi. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali iki golü kalesinde görerek kapadı doksan dakikayı. Topa sürekli sahip olan Beşiktaş daha farklı bir skor alarak rövanşa hepten garantili bir şekilde gidebilirdi ama madalyonun öteki yüzünde maçın son dakikasında rakibe verilen pozisyon da var. Soldan kaçırılan Helsinkili Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapabilse ne avantaj kalırdı ne bir şey. Üstelik bu pozisyon bir kaç dakika önce de zenci oyuncu berbat bir vuruşla net bir pozisyonu heba etmişti.
.
İftarın ikinci yarının başına denk gelmesi tribünlerden "Haydi imam, haydi imam şimdiiii, tam zamanı, tam zamanı şimdiii" seslerinin yükselmesine sebep oldu. İftardan sonra gelen ikinci gol ise tatlı niyetine keyiflendirdi ve takımla birlikte tribünlerde şova başladı. Dale tezahüratlarında şekilden şekile girilirken ayakkabı çıkarma olayına geçilmeseydi iyiydi.
.
Bu skor Beşiktaş'a yeter ve gruplara merhaba deriz haftaya. Mühim olan her seferinde 'Bir arkadaşa bakıp çıkacağım' modunda gruplarda misafir olmamak. Yıldız olsun olmasın, adam gibi bir forvet takıma monte edildiğinde her şey çok daha güzel olacak.
.
Son söz Quaresma için; o nasıl bir goldü öyle kardeşim? Hele ki golden sonra malzemeci Süreyya'ya koşuşun. Hepimize sarılmışsın gibi olduk.

Hiç yorum yok: