1 Ekim 2010 Cuma

Ekime Kadar


.
Öyle bir Beşiktaş izliyoruz ki bu sene rakip kim olursa olsun, maç nerede olursa olsun, sahadaki on bir nasıl olursa olsun rahatız. Beşiktaş'ı izlerken gole olmasa da futbola fazlasıyla doyuyoruz. Erken açılan sezonda erken form tutup sonra düşüşe geçileceği beklenir takımdan. Ekime kadar olan maçları dün akşam itibariyle bitirdik. Tek yenilgimiz var o da ders niteliğinde. Kaldı ki o maçta da ilk golü bulan taraf olsak durum farklı olabilirdi ama dedik ya bahanemiz yok bu sene. Kazansak da kaybetsek de sahada futbol izliyoruz. Kimseye kötü demeye dilimiz varmıyor. Ertesi maç mahçup edebiliyor adamı (Ör:Hilbert). Biri var ki ona da çok kızıyoruz. Şu takıma gelen yıldızlar kadar parlak olduğunu biliyoruz. Bekleyip duruyoruz. Oynamadığı zaman hiç aramıyoruz ya ben ondan korkuyorum. Sönüp gitmesin, sezon sonunda kaldırılacak kupaların kulbunun bir ucundan da o tutsun, illi Takım'ın kaptanı yine o olsun istiyorum.
.
Quaresma oynadığı azıcık süre içinde bile farkını hissettirdi. Vurduğu gol olsa yine bir Avrupa maçında kilidi açan isim olacaktı ama bu sefer sakatlanıp çıkarak yerini bıraktığı isime devretti o anahtarı. Guti görünümlü Ernst sayesinde golü bulan Holosko daha sonraki pozisyonları da kendi gole çevirip, 'kral yapmam, kral olurum' zihniyetine bürününce kaçan pozisyonlarla beraber galibiyeti de kaçıran taraf oluyorduk az kalsın. Neyse ki sahneye Bobo çıktı ve üç puanı getiren golümüzü atarken Avrupa Kupalarında attığı 11 golle de zirveye yaklaştı (Oktay 13 gol). Bence bu sene oynanacak maçlarda da geçeceğe benziyor.
.
Dünkü maçın taktik anlayışı ile ligdeki Beşiktaş'ın oyun mantalitesi oldukça farklıydı. Schuster'in kimseyi küstürmeden yapmaya çalıştığı rotasyonun başarısını gelen gollerde yaşanan sevinç tablolarında bile görmek mümkün. Sahadakilerle kulübedekiler sarmaş dolaş olurken golün kimin attığını bile unutuyor insan. Bir senede kadro fazlasıyla değişmeden takımın oyununun nasıl böyle değiştiğini açıklamak için kelime bulmak zor. Avrupa'da Ekime kadar olan maçlardan alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonraki maçlar nereye kadar gider derseniz, bu Beşiktaş karşısına çıkan rakibi terlettiği müddetçe biz de soğuk havaları bitirip yaza doğru ısınan havalarda hala Avrupa maçlarımızı izlemeye devam ederiz.
.
Rapid Wien: 1
Beşiktaş: 2

1 yorum:

Ahmet Değirmenci dedi ki...

blog listene eklersen sevinirim
http://feeds.feedburner.com/blogspot/Govmt