31 Ekim 2010 Pazar

Ekim Ayı Dert Ayı


.
Ligdeki son üç maç ve aradaki Porto maçı kaybedilmiş, hafta içinde Mersin'le oynanan Türkiye Kupası eleme maçı ise güç bela kazanılmış olmasına rağmen hala alkışlarla karşılıyorsak Beşiktaş'ı, sevdiğimizdendir sadece. Yoksa ortada alkışa değer bir kaç hareket dışında doksan dakika içerisinde görülen bir şey yok. Guti'nin enfes ara pasına yetişen İbo'nun beklenmedik şıklıktaki ortasıyla Bobo'nun ayağından gelen gol. Necip'in yürekten çabası, kendi kendine hem attığı hem attırdığı (!) gol. Ersan'ın bir kartal gibi göklere hakim olarak hava topu bırakmaması... İki golü erken bulunca maçın farka gideceğini beklerken, ikinci yarıyı bütünüyle stres altında geçirdik. Tribünlerin ısrarına rağmen üçüncüyü bulamayıp rahatlayamadığımız gibi uzatma dakikalarında da iyiden iyiye kapanmış görünmemize rağmen öyle bir pozisyon verdik ki resmen ayıp.
.
Ekime kadar ki maçlarda hem oyun hem de skor olarak tatminkar sayılırdık. Eksiklerimiz elbette vardı ama üstesinden gelinecek gibi görünüyordu. Ekim ayıyla beraber düşüş içine girildi ve bu akşam ay içerisinde ligdeki ilk galibiyetimizi almış olduk. Son günde olması da maindar oldu. Sezon başı "Bana stoper lazım" diyerek Ferrari'ye yol göstermesine rağmen sözü dinlenmeyen Schuster'in ne derece haklı olduğunu gördük bu ay. Forvetsiz hep "Bobo'm sağolsun" diyerek her maçı kurtaramayacağımızı da. Bir sürü birbirine benzer oyun kurucu orta saha oyuncumuzun Guti'nin gölgesi olamayacağı ve Quaresma'nın enerjisine ne denli ihtiyaç duyulduğu da açıkça anlaşıldı. Üst üste yaşanılan sakatlıkların payı da yadsınamaz elbette bu düşüşte.
.
Bu galibiyet ile birlikte dertlere son vermiş değiliz henüz. Dokuz puan kaybından sonra ihtiyacımız olan bir galibiyet elde ettik ve şimdi Perşembe günü oynanacak olan Porto maçını bekliyoruz. Sonrasında lige şimdiden havlu atmış olan Kasımpaşa ile oynanacak olması da bizim için bir avantaj. Porto maçından alınacak bir puan bile grupta şeklimizi şemalimizi belirler. Tabi evlere şenlik defans yapmaz, kaleye şut çekmeyi unutmaz isek.

Beşiktaş: 2
Sivasspor: 1

Hiç yorum yok: