18 Eylül 2011 Pazar

Geçmiş Olsun Durucuk !!!


Çarşı Ezip Kaçan Şoföre Karşı !

Beşiktaş'ın taraftar grubu, tribünün 3 yaşındaki maskotu Duru'nun ayağını ezip, kayıplara karışan otobüs şoförünün bulunmamasına tepki gösterdi.

Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv arasında perşembe günü oynanan futbol maçında tribünlerdeki bir pankart dikkatleri çekiyordu. Siyah beyazlı ekibin ünlü taraftar grubu Çarşı imzalı "Geçmiş Olsun Durucuk" pankartı flamaların ve bayrakların arasında sallanıyordu. Çarşı'nın, tribünün maskotu olan 3 yaşındaki Duru'yu anmasının nedeni ise geçirdiği bir kazaydı.

DÜŞÜK AYAK TEHLİKESİ
Tribün liderlerinden Ali Pektaş'ın kızı olan Duru'nun sol ayağının üzerinden, 9 Ağustos akşamında bir otobüsün tekerleği geçti. Şoför arkasına bile bakmadan kaçarken ayağın büyük bir bölümü tamamen parçalandı. Anne Meltem Pektaş, "Ortaköy'den alışveriş yapmış Beşiktaş'a doğru yürüyorduk. İftara yetişecektik. Duru babamın elinden tutarak yürüyordu. Bir anda otobüsün kaldırıma doğru çıktığını gördüm. Arkası kızımın sırtına vurdu. Ancak ayağı altında kaldı" diye anlattı. Kızının tribünün maskotu olduğunu dile getiren baba Ali Pektaş da "Güzel gözlerine ve sarı saçlarına nazar değdi" diyor. 10 gün sonra bir doku nakli daha yapılacağını kaydeden Pektaş, kızının sağlık durumunun ciddiyetini "Kopan tendonları 4 yaşına gelmeden dikilemiyormuş. Bunun için bir yıl daha bekleyeceğiz. 15 gün sonra kancaları alıp kemiklerin kaynayıp kaynamadığına bakacaklar. Ayağa ne zaman kalkacağı belli değil. Düşük ayak olma tehlikesi de var" diye anlattı.



UEFA'DAN ÖZEL İZİN
Bir aydır hastanede binlerce Beşiktaş taraftarının Duru'yu ziyaret ettiğini söyleyen Pektaş, pankartın hikâyesini de "O pankartı da Antalya'daki dernek hazırlatmış. Getirdiler, ancak federasyon hiçbir pankart açılmayacağını bildirdi. UEFA'dan özel izin almak zorunda kaldık. Gözlemci pankartı gördü ve imza attı. Maçta açılan tek pankart kızım Duru içindi" sözleriyle anlattı. Ailenin avukatı Nazif Koray Kırca ise en geç salı günü İETT ve Büyükşehir Belediyesi aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.


Hiç yorum yok: