30 Eylül 2011 Cuma

Puansız Oyun



Kendine bakmadan rakibini küçümseyen bir takıma karşı kendini çok iyi bilen bir ekip olarak sahaya çıktı Beşiktaş. İngiltere'de dengesiz skorlar almaya alışmıştık. Ya sürpriz galibiyetlerle dönüyorduk ya da hiç hatırlamak bile istemediğimiz skorlar çıkıyordu karşımıza. O zamanki rakipler hep bildik, başa güreşen İngiliz takımlarıydı. Bu akşam ise Premier ligin tazelerinden sayılan ama sezona da iyi başlayan bir Stoke City vardı rakip olarak.

Kolay bir galibiyet alacaklarını düşünseler de bunu sadece duran toplardaki ve uzun taç atışlarındaki hava hakimiyetiyle elde etmeye çalışan İngilizlerin karşısında topa hakim olduğu dakikalarda sürekli pas yaparak pozisyon aradı Beşiktaş. Bunda da başarılı oldu ve Hilbert'le golü buldu erkenden. Skor üstünlüğü bir müddet sürdürebilseydik oyunun gidişatı daha farklı olabilirdi ama sadece iki dakika sonra yine bir hava topu mücadelesi sonrasında Crouch'un leylek gibi ayaklarından birini sokmasıyla denge geldi skora.

İkinci yarıda dakikalar Stoke City'nin galibiyet için gittikçe yüklenmesiyle ilerlerken uzaktan şutları ve hava topları dışında pek de organize atak geliştiremediler. Direkten dönen bir top bizim için şans anı olurken aynı şekilde Quaresma'nınki de onlar için öyle oldu. Quaresma adam eksilttiği pozisyonların hemen her seferinde kaleyi denemektense arkadaşlarını düşünse, gole daha çok yaklaşır belki de kucaklaşırdık. Maç boyunca adamakıllı bir kez topla buluşabilen Edu'nun yerine Mustafa Pektemek ya da baştan Holosko olsaydı demek falcılıktan öteye gitmez ama Beşiktaş'ın forvet eksikliği açıkça göze çarpıyordu. Takım oyunu defanstan başlayıp orta alan yardımlaşmasıyla üst seviyeye çıkarken uzun defansın arasında pozisyon üretmekte zorlandık.

Her şeye rağmen puanla dönebileceğimiz bir Avrupa deplasmanından Fransız hakemin yarattığı bir penaltı sebebiyle puansız ayrıldık. Oyuna geçer not, tribündeki renktaş ve vatandaşlarımıza tam puan vermek lazım. İstanbul'dan aynı şekilde biz onları puansız göndeririz. Hatta yüksekten uçanların aklını alır öyle yollarız memleketlerine.

Hiç yorum yok: