15 Ağustos 2010 Pazar

Başlangıç


.
Ligin ilk maçında ligin yeni takımı Buca karşısına çıkan Beşiktaş 1-0 da olsa kazanmasını bildi. Şu sıcaklarda, ülkenin en sıcak şehirlerinden birinde, bırakın top oynamayı, izlemesi bile zor. İftar sonrası geç saatte başlayan karşılaşma için stada gelen seyirci sayısı hatırı sayılır miktarda. İlk bakışta İzmir'in ligdeki tek temsilcisi Buca'nın takımı çok toplama gözüküyor. Bu toplamdan bir çıkarım yapma görevi de Bülent Uygun'un. İşi zor geldi bize. Sivas'ın karlı sahasındaki maç sonlarında "Bülent Başgaaaan!" diye ona sarılan hayran kitlesinin bir benzerini yaratabilmesi için çok çalışması gerekecek.
.
Beşiktaş'a gelince; tek cümleyle özetleyecek olursak 'istediğini aldı' diyebiliriz. Her ne kadar kağıt üstünde favori gözüken taraf olsa da ligin ilk maçında önemli olan skora bakılmaksızın alınacak üç puandı ve bunu başardılar. Takımda aksayan kısım her zamanki gibi forvet hattıydı. Bitirici vuruşlarda etkili bir çift ayağa ihtiyaç duyulduğu kesin. Guti ilk resmi maçında attığı etkili paslarla hem gözümüzü okşadı hem de golün asistiyle üç puanın yolunu açan kişi oldu. Top onun ayağındayken herkesin tetikte olması lazım. Quaresma istekliliğini sürdürüyor. Kesinlikle daha iyi olacak. En büyük alkışı almayı hak edenlerden biri de genç Necip. Tekmeye uzattığı alnına bir öpücük bizden. Schuster, ikinci yarının başında gol gelince oyuncu değişikliklerini daha çok skoru korumaya yönelik yapmayı uygun bulup son dakikaları bekledi ve yorulanları teker teker kenara aldı. 75. dakikada rakibe çıkan kırmızı kartın da etkisi vardı elbette. On kişi kalan rakip karşısında maçın son bölümlerinde iki defans oyuncumuz Ferrari ve Zapo'nun gereksiz yere sarı kart görmeleri de ilerleyen haftalar için pek hoş olmadı.
.
Uzun sürecek olan maratonun ilk adımı sağlam atıldı, UEFA'da lige kalmak içinse üç adım atlama yapmak gerekiyordu, sıra sonuncusuna geldi. Salı günü iftardan önce, daha güneşi batırmadan İnönü'ye çıkmak durumunda kalacak takımımız. Finlandiya'ya avantajlı bir skorla gitmek için galibiyet, galibiyet için gol, gol içinde golcü şart.

1 yorum:

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

robi fos çıkacak sanırım ve bizde bazen oynar çoğunlukla durur bobo'yla, yalan-devşirme-golcü nobre'ye kalacağız... yazık !!!