5 Kasım 2010 Cuma

Şapka Çıkartma Şapkanı Önüne Koy


.
Sağ kanattan gelişen atakta Holoska topa ayak koyuyor, direkten dönen topla hala ataktayız ama İlker Yasin ismini bile telafuz edemediği oyuncularımızın gole yaklaşmasını hava durumu anlatır gibi aktarıyor izleyenlere. Radyodan dinlesek top orta sahada zannedeceğiz. Golde kısa süreli bir heyecan yaşarken kendine özgü "şapka çıkartma" repliğini tekrarladı ve diliyoruz ki çıkarttığı o şapkayı önüne koyar ve maçın tekrarını kendi anlatımıyla izledikten sonra neler demek istediğimizi anlar. Yapmayacaktır muhtemelen. Çünkü doksan dakika boyunca hocayı eleştirmek kolay ama özeleştiri zor bu ülkede.
.
Yazıya İlker Yasin ile başladım çünkü maça da onun sesini duyar duymaz "Eyvahlar olsun" diyerek başlamıştım. Nitekim benim dışımda bir çok kişi de aynı fikirde olarak yazılarında veya sosyal paylaşım sitelerinde ona karşılık isyanda. Bir kısım Beşiktaşlı da Hakan Arıkan'a isyanda. Kritik anlarda yaptığı hatalar sonuncu kalemizde gol görmemize sebep olduğu kesin. Dünkü maçta auta giden topa yaptığı çıkışla penaltıya sebebiyet verdiği düşünülüyor. Oysa ki bence çıkışı yerinde ama kendini kontrol edemeyip rakibi indirmesi yersizdi. Şanssızlıktı açıkçası. Maç içerisinde golden önce ve sonra yaptığı kritik kurtarışları görmezden gelmek, tek hatası ile yerin dibine sokmak bence yanlış. Bu ne ilk ne de son hatası. Bugün yine bizim kalecimiz olan ülkemizin yetiştirdiği en büyük kalecilerden biri olan Rüştü'nün de mazisinde büyük hatalar, tek başına yaktığı maçlar var ama genele bakıldığında yüksek performans sergilediği ve kalesini gole kapadığı maçlar daha çok. Son lig maçında Necip'in hatasıyla yediğimiz golde moral vermek için onu alkışlarken Hakan'a yuh çekmek çelişiyor.
.
Dünkü maçta apayrı bir parantezi Ersan için açmak lazım. O son dakikalarda çizgiden çıkarttığı top ile bir puanı kurtaran adam oldu resmen. İlk yarıda da rakibin Hakan'la karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda yatarak vurmasını engelleyip yüzde yüzlük golü önledi. O hata yapmadı mı, yaptı. Yine ilk yarıda soldan gelen bir ortaya ıska geçip topun rakibin önünde kalmasına sebep oldu. Toroman yetişmese golü yiyebilirdik.
.
Nihat etkili olmadığı bir maçta jeneriklik bir gol atarak günü ve Beşiktaş'ı kurtardı. Hep küçük maçlarda golü bulup aylarca yatıyordu, bu sefer büyük bir maçta gol atarak belki de kaderini değiştirir diye ümitleniyoruz. Fotoğraf Potekiz gazetelerinden. Nihat'ın golü sonrası 'O top nereden geçti?' diye mi yoksa Bobo'nun şutu sonrasında direklere mi bakıyor bilemiyorum.
.
FC Porto: 1
Beşiktaş: 1

Hiç yorum yok: