21 Kasım 2010 Pazar

Beşiktaş Seninle Gülmeye Geldik


.
Geleni güldürmeye devam ediyoruz evimizde. Fotoğrafta görüldüğü üzere kale arkasındaki Konyalılar sevinç içerisinde. Fotoğraf karesine yansımayan binlerce ve stada sığmayan milyonlarca Beşiktaş taraftarı ise hüzünlü. Biz güçlerine güç katmak için dolduruyoruz tribünleri ama sahadaki futbol bizim gücümüze gidiyor her hafta. Beşiktaş bu olmamalı diyoruz, kabullenemiyoruz. Puan da maç da kaybedilir, şampiyon olmak ya da olmamak da değil tek mühim olan ama bir futbol takımı varsa sahada futbol oynamalıdır ve üzerinde taşıdığı formaya layık olmalıdır.
.
Sistem ve onun yaratıcısı olan hoca, ilk on bir, kadroda olan olmayan futbolcular, onları bir araya getiren başkan ve ekibi... Haydi seçin birini, suçlu olarak görelim ve hesap soralım desem herkes farklı yönleri işaret edebilir. Sonuç olarak puan tablosunun işaret ettiği ise zirveden giderek uzaklaştığımız. Maçın sonundaki tepkiler bir kişi üzerinde yoğunlaşarak çıkış tüneline yönelen bu futbolcuya kapıyı gösteren sloganlar atıldı. Oysa ki o en sevdiği tezahüratın 'Kartal gol gol gol" olduğunu söylemiş ve daha Beşiktaş'a gelmeden önce bu formayı sırtına geçirmişti.
.
Sakatlar düzelir, takım düzelir, çıkış başlar mı kısa sürede bilemiyoruz. Tek bildiğimiz haftaya Ali Sami Yen Stadı'nda deplasman tribününe doğru yol alırken çıkacağımız o yokuş herkese daha bir zor gelecek. Şahsen ben 100. yılımızdaki o maçı kaçırdığım için son on senede hiç galibiyet göremediğim tribünlerde son kez şansımız zorlamış olacağım. Dibi kara iki tencerenin biri zirveye el sallayacak, diğeri eteklerine tutunacak. El sallayan biz olursak, bizden de birileri devre sonunda el sallar gibi.

Beşiktaş: 2
Konyaspor: 2

(Kere (kk) 27', Holosko 40')

Hiç yorum yok: