22 Haziran 2011 Çarşamba

Faydalı,Ekonomik...


.
İstanbul metropolünde park sorununun ne kadar önemli ve sıkıntılı olduğunu biz yaşayanlar biliyoruz fakat ona rağmen bilinçaltımıza yerleşmiş olan büyük ve lüks tüketimden de malesef vazgeçemiyoruz. Haliyle de sıkıntıları büyük oluyor hem cebe, hem emeğe hem de zamanımıza..
.
Resimdeki araba çöp kutusu ile kamyonetin arasına (çok küçük bir alan) diklemesine o kadar güzel park etmiş ki, bu ayrıntı aklıma son yıllarda hesapsızca yapılan transferleri getirdi. Evet malesef gerekli olan yerlere uygun transferler yapılmıyor yıldız adı altında hem pahalı hemde bir çoğundan fayda sağlayamadımız transferler yapılıyor. En kötüsü de bu transferler büyük çoğunluğu mutlu ediyor. Ne bizler bu tür arabalar alıyoruz ne de kulüplerimiz bu tür transferleri düşünüyor. Varsa yoksa pahalı olsun, gösterişli olsun, büyük olsun... Hiçbirimizin aklına optimum fayda kuralı gelmiyor, gelse de uygulayamıyoruz... Sanırım Avrupalı ile aramızdaki kültür farkı bu olsa gerek..

3 yorum:

AcıbadeM dedi ki...

Özeleleştiri; iyi güzel de bu araba ile de uzun yola (Avrupa Kupaları)çıkılmaz, tam bir şehir içi (STSL) arabası... :)

Adsız dedi ki...

roma'daki araçların çok ciddi bir oranı bu ekonomik smart'lar. ama bizim halkımızın lüks arabalara binip, son model cep telefonu ile konuşması genetik sorumluluğumuz...

AcademY dedi ki...

Avrupa'nın birçok ülkesinde bisiklet ve motorsiklet kullanımı yaygınken araç olarak da genelde bu tür araçlar tercih ediliyor. Zaten toplu taşıma kullanımı hat safhada.. Bilhassa raylı sistem.

Uzun yola gelirsek onu da çözmüşler, bizim gibi yollarda trafik canavarı gibi handikapları yok :)) Avrupa Kupalarına şişirme yıldızlarla veya kaşarlanmış 80 model Ferrarilerle değil takım oyunu genç ve aç kadro ile çıkanların daha başarılı olduğunu söylemeye gerek yok sanırsam.. ;)