10 Eylül 2011 Cumartesi

Eti:2 Ülker:1... Beşiktaş:0



Hani bazı Avrupa Kupası rövanş maçları vardır, ilk maç deplasmanda farklı kaybedilmiş olsa bile takım maça öyle bir başlar ki turu geçeceğinize inanırsınız. Fazla sürmez ve erken yenen gol sonrası maç anlamsızlığa bürünür. 'Bitse de gitsek' moduna geçen futbolcular, mesai doldurmak için oynarlar ve ne orada olanlar ne de ekran başındakiler keyif alamaz. İşte bu akşamki maç daha takım ilk golü yemeden o hale bürünmüş gibiydi. Takım bildik isimlerle kurulu. Sadece defansta Egmen, ortada Veli Kavlak yeni. Onlar da sırıtmıyor. Egemen zaten hiç sırıtmıyor, hep bir ciddiyet içinde işini yapıyor. Her topa ya ayağını ya kafasını sokuyor. Bireysel olarak iyi ama ikili olarak Toroman'la anlaşmaları da lazım. Zira ilk yarıda çok net iki üç pozisyonu rakibin son vuruş kabiliyet eksikliği ve Cenk'in kurtarışı ile atlattık. Yanlış görmediysem frikikte de Egemen topa kafasını sokunca gole sebep oldu ve geriye düştük. Neyse ki İsmail'in çaldığı topla bulduğumuz şansı Almedia değerlendirerek ikinci yarıya taşıdı ümitleri.

Biz zaten ümitlerimizi taşımaktan yorulduk bu takım sayesinde. Hiç bir ikinci yarıya garantilenmiş skor, yedekleri görme hevesiyle başlayamadık. Son dakikaya kadar taşıdık ümitlerimizi, çıkan oyuncuların yerine girenlere bağladık umutlarımızı. Biz düğümü çözemeden bıçak gibi kesen de kendi evladımız oldu. Yaramaz diye evden kovduğumuz velet yapıştırdı topu filelere. Bir ikinciyi daha getiriyordu peşine ama 'Kral yapmayacaksıni kral olacaksın' tarikatından arkadaşı Serdar buna engel oldu. Sonuçta tatsız tuzsuz başlayan maçın faturası da keyifsiz oldu. Sıfır elde var sıfır hızlıca dönüyoruz İstanbul'a. Zira Salı akşamı İsrailliler geliyor. Rövanşı da yok o maçın. Yendik yendik yoksa yine gruptan çıkmak için onun bunu yenmesini, ötekinin berikine kaybetmemesini falan bekleyeceğiz ilerde.

Bu arada biz bütün bunları düşünürken Fink Samsun'da asist üstüne asist yaparak takımının galibiyetinde rol oynuyor, bizdeyken golü unutan Nobre Ankara'da bir doksan dakikaya iki gol sığdırıyor, maçın son golünü frikikten Serdar Özkan atıyordu. Kalede de tanıdık bir sima; Hakan Arıkan...

Eskişehirspor:2
Beşiktaş:1

( Almeida 45' )

1 yorum:

barras bravas dedi ki...

Başlık muhteşem yazı da güzel. Eline sağlık valla:)