13 Mart 2010 Cumartesi

CİMRİ





Bu sezon sahnelenmeye başlayan, Kenter tiyatrosu oyuncularının kendi yorumlarıyla sundukları, klasikler içinde yer alan ünlü "Cimri" oyununu izleme fırsatını kaçırmadım. Harbiye Kenter tiyatrosunda sergilenen "Cimri" nin oyuncu kadrosuda gayet tecrübeli ve bilindik isimlerden oluşuyor. Müşfik Kenter veya Mehmet Birkiye, Kadriye Kenter, Engin Hepileri, Demet Evgar, Bülent Şakrak, İlker Ayrık, Emrah Eren, Hare Sürel ve diğerleri ...

Müzikleri, sahnelenişi, kostüm ve dekor güzelliği ile gayet hoş. Konusu ise cimrimi cimri bir babanın altın dolu çömleğini saklama çabası ile bu altınların peşinde olan oğlu, kızı, evin uşakları,gelin damat adayları ve fakir ahali arasında mücadele ile geçen eğlenceli akıcı birazda çılgın bir oyun..

Bilet fiyatları ise futbol maçlarına göre çok ucuz. Malesef maça giden bizleri hor görenler, itip kakanlar tiyatroya gidenlerden daha fazla paralar verdiğimizi göremiyorlar. Tiyatro sahnesinde ter dökenler ise ne acıdır ki yeşil sahada top koşturanlar kadar değerli olamıyor. Ülkenin gelir seviyesine bakıldığı zaman tiyatro için ideal fiyat budur. Futbol maçlarındaki soyguna ne zaman dur denecek sorusu aklımdan hiç gitmiyor.

Unutmadan yazalım, malesef mart ayı içinde yok ama Cimri oyununu izlemek isteyenler 21-25 nisan arası sahnelenecek 5 oyun için biletleri şimdiden alsınlar..
Bilet fiyatları:
TAM - 25,00 TL
Emekli - 20,00 TL
Öğrenci - 15,00 TL

Hiç yorum yok: