1 Mart 2010 Pazartesi

Hayalet Şehir


Deplasman "sadece maça gitmek değildir" felsefesi eşliğinde olduğu zaman güzeldir demiştik. Kendi çapımızda Beşiktaş ile birlikte gezelim görelim eşliğinde son senelerde bu felsefeyi çok şükür iyi kötü gerçekleştiriyoruz. Bu haftaki deplasman Kayseri olunca, planlar Nevşehir üstünden Kapadokya gezisi ile başladı. Uçaktan öğlene doğru inildikden sonra kiralanan araba ile birlikte Ürgüp,Göreme antik şehirlerine doğru yola çıktık.

Mevsimi olmadığı için az sayıda uzakdoğulu turist vardı, birde siyah beyaz atkılarımızla bizler. Sayılı saatler çabuk geçti, doyamadık ve birçok yeride göremedik bu kısıtlı süre zarfında. Yakında fotoğraflar zaten sitemize eklenecek. Kayseriye doğru yola çıktığımızda saatimiz 17:00'ye doğru geliyordu. Önce "Ananın Yeri" denen kentin meşhur restaurantında karnımızı tıka basa doldurduk. Yağlama,pastırmalı pide,mantı gibi Kayseriye özel yemekler ile çatlayana kadar haşır neşir oldukdan sonra direk stadyuma gittik. Yeni stadyumu uzakdan ışıklandırması ile görünce gözlerimiz kamaştı. Cidden çok güzel görünüyordu, içeriden de gayet güzeldi ve ideal büyüklükte idi.. Isıtma sistemi, çatısı, ışıklandırması, saha görüşü ile çok güzel fakat çıkış kapılarının önündeki 2 yana ayrılan 4-5 basamaklı merdivenler çok itici bir o kadarda seyircilere engel oluyordu.

Maça çok hızlı başlayan oyuncularımız ile 2-0'ı bulunca tribünler daha da coştu. İstanbuldan kendi imkanları ile yaklaşık 300 kişi gelmişti.. Çevre iller, Kayserili Beşiktaşlılar ile bize ayrılan yaklaşık 1700 kişilik tribün tıka basa doluydu. Galibiyet sonrası dört dörtlük bir deplasmana tanıklık etmiş oluyorduk. Maç sonrası Kayseride yapacak birşey bulamayınca, otelde makara yaparak bu güzel günün sonunu getirdik. Kayseri büyük şehir fakat saat 21:00 den sonra hayalet şehir.
27.02.2010 Kayserispor : 1 - BEŞİKTAŞ J.K. : 2
Maçın Fotoğrafları : http://academybjk.com/fiks/arsiv0910/f26.html
Maçın Videoları : http://academybjk.com/fiks/arsiv0910/f0926.html

Hiç yorum yok: