30 Kasım 2011 Çarşamba

Ahhh Keşkee....


Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 14. hafta sonunda Borussia Dortmund en yakın ve ezeli rakibi Schalke'yi 2-0 mağlup ederek averajla liderlik koltuğuna oturdu. Derbi karşılaşması dediğin böyle olur diye diye tribünlere baka baka imrenerek izledim. Bizim ülkemizde deplasmana gitmek yasaklanırken, bu derbiyi tribünlerde toplamda 80.000 taraftar izlerken, deplasman seyircisi de tahminen 5000-7500 arasındaydı. Belki de daha fazla. Videolara bakmanızı şiddet ile tavsiye ederim. Hatta bakın!

http://www.youtube.com/watch?v=gDrKAZ4mevA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=keKxW9A_aRQ

Evet videolar da izlediğimiz üzere maçı kazanan topçular, Dortmund'un fanatiklerinin maç izlediği meşhur kale arkadasında adeta tek vücut oluyorlar. Tellerin üstüne tırmanan oyuncuların coşkusu beni benden aldı.
Bizler ise havalimanında daha formayı ıslatmamış oyuncuları omuzlara almaya devam edelim. Eğer hani formanın hakkını verebilirlerse, maç sonunda tribüne uzaktan alkış yapıp soyunma odasına koşarlar ya da tırıs tırıs havalimanından ülkemizi terk. Çok uzun zaman oldu futbolcularımızın el ele tutuşarak tamamının kapalının önüne gelip bizlerle aynı anda bağırmayalı..

Buarada koreografi ve tribün adına 2 güzel video daha... İzlenmeli..
http://www.youtube.com/watch?v=tVPNAOuJj7g
http://www.youtube.com/watch?v=aYnYr-kjuOg&feature=related

Hiç yorum yok: