13 Kasım 2011 Pazar

İki Resim Arasındaki Farkı Bulun


.......Slaven Bilić 43 yaşında ....................Guus Hiddink 65 yaşında.........
.
Hırvat hoca soğuk İstanbul akşamında başında bere, üstünde mont bile yok çünkü kanı kaynıyor.Genç, hırslı, yerinde duramıyor galibiyet olmasa bile rövanş için avantajlı skora inanmış takımı motive ettiği gibi maç içinde de devamlı oyuncularıyla ilgili.
.
Hollandalı hoca ise 20 sene önce kovularak gittiği bu ülkeden bu sefer çok yüksek meblaya Milli takımımızın başına adeta emeklilik günlerini geçirmek istercesine transfer olmuş gibiydi hatta aylar öncesinden gitme sinyali bile vermişti. Tatlı tazminat maddesi varken yabancılar istifa da etmiyorlar beki de bu yüzden geldiği günden beri donuk ve isteksiz yüz ifadesi ile izledik. Kötü gidişat dibe vurana kadar yardımcısıyla birlikte önlem almadan bizler gibi izlediler. Kendileri inanmıyorlardı ki, sahadaki topçularımızı nasıl motive edebilsinler? Transfer baştan beri yanlıştı sorumluları hesap vermeli, kaybedilen milli servete günah...

03.11.2009 Beşiktaş J.K. :0 - Wolfsburg:3 ........ 11.11.2011 Türkiye:0 -Hırvatistan:3
.
Kötü gidişat 3 farklı mağlubiyet ile dibe vuruyor ve tur atlama ihtimali hayal oluyor. Taraftar haklı olarak tepki veriyor. Amatör yönetici ve sporcu ise verilen tepkiye kendilerini kaybederek konumlarına yakışmayacak şekilde küfürler ile cevap veriyorlar ... O günlerde "ne olursa olsun Beşiktaş başkanına kimse küfür edemez" diyerek savunanlar olduğu gibi şuanda da takım taraftarlığı yapanlar "ne olursa olsun milli takım forması giyenlere kimse küfür edemez" diyerek protesto edenleri eleştiriyorlar. Taraf olmak,yandaş olmak...
.
Tribünler memnuniyetsizliğini küfür etmeden, kişiselleştirmeden elbette belirtebilirler fakat geçmişten gelen kişisel birikimlerini de fırsat bu fırsat diyerek kusmamalılar.. Profesyonel idareciler veya sporcular ise ne olursa olsun tribünlerle iletişime geçmezler.
.
Unutmadan bilerek sarı kart görüp rövanşta cezalı düşen uyanıklara ise bir daha kutsal Milli Takım forması giydirilmemelidir. Yoksa bu kafayla bu kısır döngü de daha çok döner dururuz.

Hiç yorum yok: