15 Ekim 2013 Salı

Maccabi Electra Tel Aviv Deplasmanı


Beşiktaş ile yapılan deplasmanlarıma bu sefer de hep merak etmiş olduğum Tel Aviv şehrini eklemiş olmanın mutluluğunu, malesef almış olduğumuz farklı mağlubiyet gölgeliyordu. Fakat skor dışında her şey tam anlamıyla çok iyi geçiyor ve hatta en güzel deplasmanlarımdan birini yaşıyordum.

 İsrail Çarşı olarak bizi ağırlayan, her türlü yardımı eksik etmeyen ve bize gönüllü rehberlik eden Sivan kardeşime buradan ayrıca teşekkür etmesem olmaz. İsrail Çarşı değince sakın bir sürü üyesi olan  Türkiye'deki Beşiktaş derneklerinden sanmayın, tek başına kurduğu bu oluşumda gene tek başına mücadele veriyor ve hatta İsrail'de herkese Beşiktaş sevgisini aşılıyor..


İstanbul'a henüz bahar bile tam anlamıyla gelmediği bugünlerde Tel Aviv resmen yazı yaşıyorduk. Zaten şehrin sahil şeridi boydan boya kumsal, kumsala paralel yol ve büyük oteller ile adeta Miami havası vardı. Ortadoğu'nun iklimsel sıcaklığına eklenen yabancı turistler sayesinde cıvıl cıvıl plajlar ve sokakları görünce iyiki de gelmişim diyordum. Maç için anlatılacak pek birşey yok zaten gruptan çıkma şansımız kalmadığı gibi güçlü Maccabi'ye kafa tutacak bir kadromuzun da olmaması ile ümitli değildim fakat böylesi bir fark beklemiyordum. 



İsrail ve Maccabi taraftarları gayet sıcakkanlı ve 
misafirperverlerdi. Deplasman tribünü olmadığı için onların arasında oturduk, bayraklarımızı açıp bağırdık hiçbir sorun olmadığı gibi bizimle hatıra fotoğrafı çekenler oldu fakat bizim takım olağanüstü fark ile mağlup olunca maçın başındaki bu havamız ve karizmamız  maçtan yerle bir oluyordu haliyle maç sonrası tırıs tırıs otelimize gidiyorduk.

Gece hayatı derseniz gayet güzel, şehrin her yerinde hareket var, tam anlamıyla yazlık yer, insanlar eğlenceli ve rahat. Ertesi gün ise sabahtan peygamberler şehri Kudüs'e doğru yolculuğa başlıyorduk.

Önceliğimiz Mescid-i Aksa ve cuma namazı, sorunsuz girip ibadetimizi yaptıktan sonra diğer dinlerin kutsal mekanlarına ziyaret sırası geliyordu.

Dinler adına Kudüs görülmesi gereken bir tarihi merkez, esasında uzun uzadıya atlatılması lazım ama siz en iyisi gidin kendi gözlerinizle görün.Benden tavsiye gitmeden önce de Kudüs hakkında belgeseller izlemeniz. Ne kadar detaylı öğrenirseniz, gezerken o kadar da faydalı ve anlamlı olacaktır.  



28.03.2013  Maccabi Electra Tel Aviv: 101 - BEŞİKTAŞ J.K.: 58
Maçın Fotoğrafları: http://academybjk.com/fiks/arsiv1213/f8.html
Maçın Videosu: http://academybjk.com/fiks/arsiv1213/f1208.html

Hiç yorum yok: