24 Aralık 2011 Cumartesi

Ömürsün Doktor

Bu sezon alışık olmadığımız bir yoğunlukta oynanan maçların ardından 2011-2012 sezonunun ilk yarısını tamamladık. İkinci yarı da zaten hemen başlayacak. Yazın sezon öncesi yaşanan "şike" tutuklamaları ile ligimizin de adeta bir "tiyatrodan" ibaret olduğunu anlıyorduk. Yıllardır şike-teşvik söylemleri, tahminleri olmasına rağmen üzerinde durulmadığı için unutuluyordu fakat bu sefer konuya daha ciddi yaklaşıldığı için bakalım sonucu nasıl olacak şuanda bilemiyoruz ? (malesef sadece son sene üzerinde durulabiliyor oysa ki ... !!! )
Neyse "tiyatro lig" demişken bende farkettim ki blogumuzda ne zamandır gittiğim tiyatro oyunları hakkında yazı yazmıyormuşum. Hazır lig arası da verilmişken bu sezon gittiğim oyunlardan aklımda kalanları blogumuzda paylaşarak tiyatro severleri de unutmamış olalım.

"Ömürsün Doktor" isimli oyunda Anton Çehov, yaşadıklarını ve öykülerini büyük bir samimiyetle seyircisiyle paylaşıyor… Yanlış hatırlamıyorsam kısa ve birbirinden bağımsız 7-8 değişik öykü izliyoruz.. Olaylar Rusya’da geçiyor fakat günlük insan hayatı ve karakterleri hakkında olunca yadırganmıyor. Adeta Türkiye, zaten "iyi bir yazarın elinden çıkmış iyi bir öykü, yer ve zaman tanımaz" denir. Rusya’da da geçebilir, Türkiye’de de! İnce esprileri kaçırmamak için oyunu dikkatli izlemek gerekiyor. Salondaki seyircileri ve beni en çok dişçi konulu öykü güldürmüştü. Köprü-intihar konulu öykü ise güldürürken düşündürücü...

Unutmadan oyuncular; Levent Ünsal, Somer Karvan, Rüzgâr Aksoy, Kerim Yağcı, Gümeç Alpay, Sedanur Özgün, Nejmi Aykar, Alper Türkan.

Keyifli bir akşam, kaliteli bir tiyatro oyunu izlemek isteyenlere tavsiye edilir. Tiyatro severlerin zaten kaçırmaması gerekir. İyi seyirler...

Hiç yorum yok: