21 Aralık 2011 Çarşamba

Sıkıntılı Samsunspor Deplasmanı

İstanbuldan gerek tarifeli uçaklarla gerekse otobüs ile deplasman yapan taraftarlarımızın sayısı yaklaşık 300-400'ü buluyordu. Maç saatinin ve gününün uygunluğunun yanında uçak biletlerinin de ucuz olması ile sayımız artmış adeta şampiyonluk maçına gider gibiydik.

Sabah gün ağırırken yağmurlu ve serin İstanbul'a, henüz havalanmış olan uçağımızın kanatlarının altından bakarak bol makaralı bir yolculuğa başlıyorduk. 1.5 saatten az süren yolculuğumuzun, Samsun'un bizleri ılık parçalı bulutlu fakat şiddetli lodos ile karşılaması yüzünden sıkıntılı bir iniş yapmamız belki de bu deplasmanın pekde keyifli devam etmeyeceğinin habercisiydi. Havaalanında bizi çevik kuvvet karşılayınca şaşırıyorduk. Hani otobüslerle yapılan deplasman zamanı şehir girişinde beklemelerine alışmıştık ama havaalanında görmeyi beklemiyorduk. Havaalanından kiraladığımız arabalarla konvoy yaparak önce kahvaltı yapmak sonrada şehri dolaşmak için yola çıktık. Samsun'un çok uzun ve güzel bir sahili var. Görülmesi gereken yerleri Atakum, Amazonlar diyarı, Bandırma Vapuru, Sevgi Gölü, teleferik, hayvanat bahçesi, bu mevsimde ıssız olan kumsalları ve deniz kenarı restaurantları, şehir merkezi gibi gibi... Zamanımızda fazla olmadığı için bir kısmını uzaktan bir kısmını ise yakından ziyaret ettikten sonra stadyuma hareket ediyorduk. Benim gibi erken giden ve şanslı olanlar sorunsuz şekilde içeri girerken birçok arkadaşımız ise malesef alkol kontrolüne takılıyor söylemesi bile komik olacak promil çıkanlar bile içeri alınmıyordu. Benim bildiğim İstanbuldan uçak ile maça gelen en az 100 kişi malesef maçı izleyemedi. Tabi münferit ve otobüs ile gelenleri saymıyorum. Hatta içeri alınmayan ve stadyumun orada bekletilen 300'e yakın taraftarlarımız ile maçtan sonra çıkış yapan Samsunsporlu taraftarların karşılaştırılması ve çıkan arbededen haberimizde olmuyordu. Bu hadiseler yaşanırken bizler de tribünde yaklaşık 1.5-2 saat bekletiliyorduk.

Yasak nedeniyle pankartların ön tarafa asılamaması, biletli arkadaşlarımızın çoğunun içeri alınmaması (bazıları ise Samsun tarafına girebilmişler) kısacası bu olumsuz şartlar yüzünden iyi tribün yapamadık, takımda malesef etkili oynayamayınca Samsun'dan 1 puan ile dönüyorduk. Samsundan rötarlı şekilde kalkarak dönerken, otobüslerimizin taşlandığı haberi geliyor ve bizlerin canının daha da sıkılmasına neden oluyordu. Uçakla gidip, arabalar ile gezerek deplasman anlayışında sınıf atlanılan Samsun, malesef bizlerin aklında bol makaralı fakat sevimsiz bir deplasman olarak kalacak...

18.12.2011 Samsunspor : 1 - BEŞİKTAŞ J.K. : 1
Maçın Fotoğrafları : http://academybjk.com/fiks/arsiv1112/f5.html
Maçın Videoları : http://academybjk.com/fiks/arsiv1112/f1105.html

Hiç yorum yok: