7 Aralık 2010 Salı

Porto Deplasmani 2010


.
Artik Portekiz deplasmanlarini tarihlendirmek gerekiyor zira iki senede bir Portekiz'e gitmekten biktik desem yalan olur. Bu sene 3. Portekiz , 2. Porto seferimizde, bizi nelerin bekledigini bilerek, ama yinede ilk defaymis gibi daha önceki heyecani yasayarak basladi.

.
Porto'ya uygun fiyattaki ucaklar genelde eskiden İngiliz veya Amerikan üsleri olan simdi havaalanlarina cevrilmis kücük havalimanlarindan kalkiyor. Bunun icinde grubumuzun yarisi Düsseldorf Weeze,diğer ise yarisi Frankfurt Hahn havalimanindan Porto'ya hareketlendi. İlk Portekiz seferimizde 20 kisiyken simdi 200 kisi ile portekize ucmak gercekten heyecanimiza heyecan katiyordu.


.
Porto'ya indikten sonra "Ya 50 defa geldigimiz memleket!" edasiyla sehir merkezine ordanda kalcagimiz otellere yöneldik. Macin aynı aksam olmasi,ertesi günde dönecek olmamiz güzel havanin ve bu güzel sehrin sefasini pek süremeyecegimiz anlamina geliyordu. Otellere yerlestikten sonra karnimizi doyurup bulusma noktamiza gittik. Nehir kenari gayet güzel mekanlarin oldugu bir yer.
.
.
Orada hafif demlendikten ve karnimizi doyurduktan sonra stada dogru yola ciktik..Metro istasyonlari "Besiktas" diye inlerken bunca yildir verdigimiz emegin karsiligini aliyoruz galiba demekten kendimizi alamiyorduk.


.
Stadyuma vardiktan sonra her zamanki gibi ilk is pankartlarimizi asma derdine düstük. Gecen senelerin aksine Porto stad görevlileri sag tarafta pankart yerlestirmek icin olusturulan beyaz seride pankart asmamizi yasakladi.Sebebini sordugumuzda güvenlik icin gibi komik bir neden söylediler.Halbuki hem biz önceki macta, hem de bu sene Rapid taraftari oraya pankartlarini asmislardi.Malesef bizde pankartlarimızı koltuklarin üzerine sermek zorunda kaldik.


.
Mac basladiginda acikcasi Quaresma'nin yoklugu ve ilk mactaki hüsran nedeniyle bu mactan puan alacagimizi düsünmüyorduk.Söylentilerin aksine Porto'da as kadrosuyla sahadaydi. Ilk yarida Hakan'in gereksiz cikisinda hakem penalti vermis ve Porto Falcao ile 1-0 öne gecmisti ama Rodriguezin gördügü kirmizi kart ve Besiktasimizin maglubiyeti kabullenmeyen futbolu Nihat'in eski günlerini akillara getiren füzesiyle 1-1 yakalamis, Toraman'in kirmizi kartla oyundan atilmasina ragmen mac sonuna kadar bu skoru korumayi bilmisti takimimiz.
.

.
Mac cikisinda coskuyla otellerimize gidip üzerlerimizi degistirdik. Nehir kenarinda bir balikcida geleneksel olarak her seferinde yaptigimiz gibi baligimizi yedik ve otelimize döndük.Ertesi gün azda olsa sehri gezerken maci ve tribünü konustuk, bir dahaki maclarda nelere dikkat etmemiz gerektigini neler yapmamiz gerektigini kararlastirdik sonra arkadaslarla vedalasarak ucakla Almanya'ya döndük.Insaniyla, havasiyla, kosullariyla yasanasi bi ülke Portekiz. Deplasmanlari olaysiz geçiyor, insanlari sicak kanli ve sevecen.Quaresma'dan olusan Besiktas sevgisini hissettik.
.

.
Bizler "Quaresma" diye tempo tutarken bizlere katilmalari ve bir bayan taraftarin arkasinda Quaresma yazan Porto formasini yine Quaresma baskili Besiktas formasiyla degistirmesi aklimizda kalan anilar.Ikinci turda yine bir Portekiz takimi cikarmi bilmem ama iki senede bir oralara gitmek hepimize iyi geliyor.

Hiç yorum yok: