28 Aralık 2010 Salı

Yabancı Madde Dediğin


.
Ülkemizde her önüne gelen çok bilmiş yerden yere vurur futbol taraftarlarımızı, spor basınının ünlü kalemleri devamlı eleştirirler Türk sporseverleri, tribünleri, taraftar gruplarını. Sahaya atılan 3-5 meşale veya plastik su bardakları abartılır edilen küfürler manşet yapılır. Ukalaca devamlı olarak Avrupalıların ne kadar medeni olduğunu anlatırlar. Malesef bu söylemlere inanan çoktur fakat hiç araştırma yapma gereği duymamışlardır. Ne söyleyenler ne de dinleyenler.


.
Oysa ki Avrupa'da yakılan meşaleler, çıkan kavgalar, sahaya inme sonrasında rakip oyuncuları veya taraftarları kovalama durumlarını saysak kolay kolay bitiremeyiz.
Hatta KsK'lıların daha geçen hafta başına geldi. 3 maç ceza aldı Apoel takımı. Biz de 3 hafta önce BJK İnönü stadyumunda sahaya bir akli dengesi bozuk Bursalı girdi diye 2 maç ceza aldık !!! (oysa ki saha dışı adli vakadır, öyle olması gerekir)


.
Fotoğraflar sadece sahaya atılan yabancı maddelerden seçilmiş 3-5 kareden ibaret.. Bunlar gibi daha neler vardır acaba benim de bilmediğim veya hatırlayamadığım. Ne cezalar verildi bilemiyorum bu maddelerden dolayı bunları yapanlara fakat bizdeki atılan cisimler genelde bilindik oluyor keza Avrupalılar ciddi ciddi yabancı madde atıyorlar.


.
Bu yabancı maddelerin atılması bir yana dursun, bunların içeri sokulması güvenlik boyutunun ne derece ortada olduğunu da gösteriyor. Hani bizi hor görenler, bize geri kalmış toplum olarak bakanlar, madem öyle biran önce Avrupalı olalım da rahat rahat takılalım dedirtiyorlar !!!

Not:Spor yasası çıksın, başkasının canını yakanın canı yansın fakat sadece spor zamanı değil, gündelik yaşamda da suç işleyenler unutulmasın. Her maça giden taraftara holigan muamelesi yapılmasın. Malumunuz taraftar denilen kişiler maç zamanı uzaydan ışınlanmıyor...

Hiç yorum yok: