25 Ocak 2011 Salı

'Taraftara Çipli Bilet' Önerisi


.
Haberin yazısı uzun okumak isteyenler linki tıklayıp detaylı inceleyebilirler.
.
Benim dikkatimi çeken birkaç cümle hakkında yorum yapmak istiyorum mesela;
.
"Taraftarlar, amigoların sürüklemesi sonucu galeyana geliyor. İngiliz sahalarında amigolar yok. Bizde de olmaması için telkinde bulunacağız. Çok yakında ’Çipli bilet’ uygulamasına geçilecek"
.
"Türkiye’deki taraftarların tezahüratları daha fazla. Bizim taraftarlarımız daha fazla. Zaten bizim sıkıntımızda bu. Bunu önlemek için uğraşacağız" diye konuştu."
.
"Bir olay çıkması durumunda, seyirci kartı veya bilet numarası sayesinde koltuk numaraları kolaylıkla tespit edilebilecek. Aslında bunların hiç gerek yok. Yeni yapılan stadyumlarda var. Tamamen kamera sistemiyle sahaya istediği şekilde hakim olabilecek. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Spor İl Güvenlik Kurulu ile toplantı yaptık.6-7 polisin durumu tespit eden kamerası var. Burada da aynısı var. İnsanları gözetlemek, fişlemek diye birşey yok. Maçın içindeki emniyeti, güvenliği sağlamak ve ilerisini de tespit etmek için, bu kameraların kullanıyorlar. Bu daha iyi bir sistem. Bizde bunu yapmıyor, polisi dikiyorlar. Heryerde polisi görüyoruz. Halbuki fazla polisin görünmesi çok kötü bir görüntü. Aslında polis görünmeyen yerde duracak ve kameralardan, ekranlardan takip etme şansı olacak"
.
"İngiltere’nin Türkiye’den farkı şu: Burada yaşlısı, çocuğu, kadını ve erkeği. Toplumun tüm kesimlerinin maça gelip, futbol karşılaşmalarını rahatlıkla izleyebiliyor. Türkiye’de bu çok mümkün olmuyor. Bunların olmasını sağlamamız lazım. Sporu toplumun herkesimize, özellikle çocuklara ve geçlere aşılamamız gerekiyor"
.
Fark şu derken; takımların başarıları, insanların sanat-spor ile büyümeleri yaşamlarının her evresinde içinde olmaları, asgari ücret, işsizlik oranı, benzin fiyatı, vergiler, sağlık, eğitim gibi gibi kısacası yaşam koşulları .. ?
.
Tribünlerde olay çıkaranlar tespit edilerek yasaklansın, maça giriş cezası verilsin buna lafımız yok ama çipli kart satışı ile birlikte zaten boş tribünlere oynayan kulüplerimizin seyirci ortalamaları daha da düşecektir. Çipli bilet uygulaması ile birlikte maça gidemeyecek olanlar, daha önceden satın aldıkları kombinelerini, biletlerini en azından yakınlarına bile veremeyecekler !

Hiç yorum yok: