10 Ocak 2011 Pazartesi

Maradona La Mano De Dios (2007)


Maradona La Mano De Dios (2007):
.
Diego Armando Maradona (d. 30 Ekim 1960,Buenos Aires), milyonlarca kişi tarafından dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından birisi olarak kabul edililir. Kulüp takımlarında oynadığı 490 maçta 258 gol atmıştır. Maradona denince akla ilk olarak 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye elle attığı gol ve bu gol için yaptığı; “ O el, Tanrı'nın eliydi.” yorumu ile Napoli takımını 2 kere (1987-1990) Serie A şampiyonu yaptığı o muhteşem maçlar gelir.
.
Fanatik Boca Juniors taraftarı oluşu, Barcelona takımında 36 maçta 22 gol atmasına karşın yaşadığı sorunlar gereği Napoli'ye transfer oluşu, 87-88 sezonu Serie A gol krallığı, İtalya-Arjantin maçı öncesi söylediği sözler, kokain skandalı kısacası başarılı fakat skandalları da bol olan yaşayan bir efsane olarak hatırlanır. Kendi ismini taşıyan bu film de, Maradona'nın çocukluğundan günümüze hayatını anlatırken ara ara gerçek kesitler ve görüntüler eklenerek hazırlanmış olması da ayrı bir güzellik katıyor.
.
Dün akşam Napoli, Juventus'u 3-0 gibi farklı bir skor ile ezdi geçti. Televizyondan maçı izlerken aklıma bu film ve hayal meyal Napoli'nin efsane yılları geldi. Şuan da Serie A 'da Milan'ın 4 puan gerisinde ikinci olan Napoli uzun yıllardır süren suskunluğunu bozmuş gümbür gümbür geliyor. Temennim UEFA kupasında mücadele eden tek İtalyan takımı olan Napoli ile ilerleyen turlarda eşleşiriz ve deplasman yaparız.
.
(10 üzerinden 8 yıldız)
.

Hiç yorum yok: