16 Ocak 2011 Pazar

TT Arena Stadyumu "Deplasman"


.
Gündem de TT Arena Stadyumu'nun açılış görüntüleri, yapılan ıslıklı protesto ve yankıları, Galatasaraylı taraftarların stadyum hakkında iyi kötü değerlendirmeleri yer alıyor. Herkesin konuştuğu, tartıştığı bu konular yerine ben de farklı bir konu ile TT Arena hakkında yazı yazmak istedim. İlk deplasmanımızı seneye yapacak olmamazı rağmen şimdiden, internette bile fazla bilgi olmayan, deplasman tribünü hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum.
.

.
Ulaşım haritada detaylı olarak belirtilmiş, metro ile ulaşım göze hoş geliyor fakat tek hat olan Seyrantepe aktarmalı metro için, Barbaros Bulvarı'nda toplanacak 2.000 kişi metrobüs ile Kadıköy'e gider gibi aynı anda yola çıkarsa büyük sorunlar yaşanır. Toplu gidilmez ise de maça gidecek olan yaklaşık 50.000 sarı kırmızılının arasında sivil olanların rakip taraftar oldukları çok rahat sırıtacağı için kelle avı olasılığı da fazla olacaktır. Keza deplasman tribünü olarak verilecek olan 2 katlı tribünün ortasında locaların bulunması da tehlike arz etmek de, nasıl bir önlem alınır bilemiyorum. Deplasman tribününün konumunu belirtmek için, eski stadyum tarifi verilecek olursa kapalı (maraton) tribün ile eski açık köşesi veriliyor. Yani Ali Sami Yen'deki konum ile aynı olacak. Televizyondan izleyenler sağ köşeye baktıklarında deplasmancıları görebilirler.
.
Stadyumlarımızın yenilenmesi ile birlikte tribün yapılarının da değişmesi ve getirilen yasaklar ile artık çekirdekçi seyirci profili oluşmaya başlayacaktır. Tribünün ön tarafının küçülmesi ve orta katdaki localar yüzünden elverişsiz olan tribün de, yan tellere de pankart asmak yasak denir ise anca İngilizler gibi elde küçük bayraklar açılır !!!
.

1 yorum:

Kartal Bafiler dedi ki...

Valla Peşkeştepe Deplasmanı pek bi şenlikli geçeceğe benziyor,Bekliyoruz.