1 Şubat 2011 Salı

"Barış Manço" Unutmadık Seni !


.
Barış Manço hakkında kısa bilgi vermek gerekirse; tam adıyla Mehmet Barış Manço (d. 2 Ocak 1943, İstanbul - ö. 1 Şubat 1999, İstanbul), Türk besteci, şarkı sözü yazarı, gezgin ve TV programı yapımcısıdır. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucu üyelerindendir. Müziğe başlangıcı Galatasaray lisesinde oldu. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamladı. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı ve Barış Manço, kimi şarkılarını günlük hayatından aldı. “Domates, Biber, Patlıcan”, buna bir örnektir. Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır.
.
Resmi sitesi : http://www.barismanco.com/
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bar%C4%B1%C5%9F_Man%C3%A7o
.

.
Beşiktaş'ımız "10 puan 10 puan 10 puan 10 puan ve 40 puanla şampiyon" olamayacak olsa da, Rahmetli Barış Manço "Adam Olacak Çocuk" dediği bizleri hep şampiyon yapmıştı. Bestelerinde anlam, müziğinde kalite vardı. Günümüzde hızla değişen değerler ile malesef radyolarımız, tv kanallarımız pek yayınlamasa da, arşiv odalarına atmış olsa da ondan miras kalan klipleri, belgesel niteliğinde çektiği programları, bizler hiç unutmadık. Çünkü Barış abimiz bizdeki ışığı görmüş hatta bizler için "Adam Olacak Çoçuklar" demişti. Seni ve senin eserlerini UNUTMADIK, UNUTULMAYACAKSIN !
.

.

Günümüzde hızla değişen, yozlaşan değerler ve kıymet bilmeden sadece tüketimci olduğumuz bir ortamda hele BJK İnönü Stadyumu'nun yıkılması gündemde iken, Barış Manço'nun sözleri ve müziğiyle çok hoşuma giden "Eski Bir Fincan" isimli şarkısına bir klip hazırlamasak olmazsa olmazdı (!)
.

Hiç yorum yok: