4 Şubat 2011 Cuma

Türkiye Kupası Çeyrek Final Maçları ve Boş Tribünler


.
Malesef Türkiye'de hepimiz sadece konuşuyoruz, konuşurken de sadece boş konuştuğumuz için ülke futbolu, tribünleri nereye gidiyor kimse bunun farkında bile değil. Sözüm ona futbol ile yatıp futbol ile kalkıyoruz, izlemeyi çok seviyoruz. Tuttuğumuz takım için ölüyoruz !
Birde bazı kesimler şunu savunurlar "insanlar, holiganlar ve küfürden dolayı maçlara gidemiyor". Öyleyse son iki gün içinde yani çarşamba ve perşembe akşamları oynanan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarına bir bakalım. Bu maçlar oynandı fakat kime oynandı belli değil !
.
Bu maçlar ülkenin resmi kanalından canlı yayınlandı. Kısacası yayınlar şifresiz olarak Türkiye'mizin dört bir yanına ulaştı fakat reyting sıralamasına bakınca çeyrek final maçlarının listeye giremediği ortaya çıkıyor. Dizilerin, yarışmaların hatta reklamların bile reytingleri daha yüksek. Demek ki futbol izlemeyi de sevmiyoruz.
.
Tribünlere bakıyorum, 4 maçı toplasak gene de bir stadyum dolduramıyor. 80-95 yılları arasında dolan tribün fotoğrafları ile nüfusun 2 katına çıktığı günümüzde boş tribün fotoğrafları. Demek ki yanlış uygulamalar ile taraftarları da kaçırdınız, üstüne üstlük seyirci de çekemiyorsunuz. Zaten çoğu kulübün taraftarı bile yok !!!
Beşiktaş-Gaziantep B.B. (33.000) ortalama 15.000
Gaziantepspor-Galatasaray (17.000) ortalama 8.000
Gençlerbirliği-Bucaspor (19.200) ortalama 3.000
İstanbul B.B.-Kasımpaşaspor (76.000) ortalama 100
.
Türlü bahaneler uydurulabilinir.Haftasonu oynanacak lig maçlarında da genel itibari ile sonuç pek değişmeyecektir. Pahalı biletler, hava soğuk, takımların taraftarı yok, televizyondan yayın var, holiganlar yüzünden maçlara gelmekden korkuyorlar. Artık kim neye inanırsa, fakat acı gerçekler ortada güneş balçıkla sıvanmaz.Hele bu bahaneleri öne sürmek "özrü kabahatinden büyük" demek olur. Neyse konuşmaya devam (!)

Hiç yorum yok: