8 Şubat 2010 Pazartesi

Bir Başkaydı Bizim Çocukluğumuz -2-

"Eski günler etiketi ile karalayacağız akıllarda kalanları, o zamanın oyunlarını, dizilerini, tribünleri, anılarımızı kısacası devamı çok yakında.. " demiştik arayı uzatmadan karalamaya devam edelim.
Madem yarıyıl tatili bitti, bu sabah okullar açıldı. Biz de dönelim eskilere yapalım biraz daha nostalji. Bakalım 90 öncesi anımsayabildiklerimiz nelermiş ??
Sabahçılar okuldan dönünce sokak aralarında karanlık çökene kadar oyunlar oynarlar, öğlenciler ise sokak oyunları için günlerin uzamasını bekler ama sabahları da uykularını alarak kalkarlardı. Dört dörtlük yok tabi ikisinin de kendine göre farklı avantajları vardı. Yeri gelmişken öğlenci olduğum o yıllarda, zaten bir kanal var, elimiz mahkum ama sabahları olsun akşamları olsun şimdikinden çok daha eğlenceli güzel diziler izlerdik. Mesela sabahları çok keyif alarak izlediğim "Out of This World - Bu Dünyanın Dışından" isimli çocuk dizisini hatırlıyorum. Az mahallede arkadaşlarla denemesini yapmadık işaret parmaklarımızı birbirine değdirerek zamanı kim durdurabilecek diyerek. İlk aklımıza gelen pazar akşamı ödev telaşı ve sınav zamanları kopya çekme kolaylığı..
Bu özelliği şimdiki nesile söylesek bizim gibi saftirik olacaklarını sanmıyorum. Bu arada sınavlar, ödevler geride kaldı. Şu an ne yapardın diye soran olsa, şüphesiz Beşiktaş'ımızın gol yememesi için ufak yardımlar derim. Bazen öyle goller kaçıyoruz ya da öyle basit goller yiyoruz ki , bu özelliği alehimize kullanan mı var diye de düşünmüyor değilim...

Hiç yorum yok: