2 Şubat 2010 Salı

Rollerball (1975)



Rollerball (1975):

Yıl 2018. Dünyada artık savaş ve suç yok. Dünyayı yöneten sayılı büyük patronların sahip olduğu şirketlerin rollerball takımları arasında oynanan ligde, bu tehlikeli ve barbarca spor, insanların bastırılmış öfkelerini kontrol altında tutmak için tek yol. İnsanlar televizyonların başında heyecanla oyunun başlamasını bekliyorlar. Oyunun adı “Rollerball” (ölüm pateni): Amerikan futbolu, motokros ve buz hokeyinin vahşi bir karışımı.

Energy Corporation Houston takımının veteranı ve bütün dünyanın en iyi oyuncusu Jonathan E. , formunun zirvesinde ve takımıyla şampiyonluğa giderken emekli olarak bırakması istenir. Bunun sebebi patronlar bilhsasa Energy Corp. Houston 'un sahibi bu oyunun şirketlerin kontrolünde olduğunu, bireysel yıldızların olmaması gerektiğini, kendi kontrollerinde olan egomanyanın yıkılabilecek olmasından korkmakdadırlar.
Jonathan E. ise Pascal Nouma'nın asiliği,hırslılığı ile inatla devam eder ve üstüne oynanan oyunlara karşı mücadele verir. Alayına isyan tadında bir konusu olan bu filmde hassas anafikri ile güzel mesajlar içermekdedir.

(10 üzerinden 6 yıldız)

Hiç yorum yok: