20 Ocak 2012 Cuma

Beşiktaş'ımız "Dünya Kulübü?" Basketbol Son Durum


Kadın basketbol takımımız dün akşam İstanbul'da Gran Canaria'ya 78 - 61 yenilerek, Avrupa'ya veda etti . Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde de 13 maç geride kalırken alınan 3 galibiyet,10 mağlubiyet ile sondan bir üst sırada bulunuyor. Malesef kadın basketbol takımımız da üzücü gelişmelere şahit oluyoruz. Dün akşam yaşanan olaylarla ilgili haberi linkden okuyabilirsiniz.


Beko Basketbol Ligi'nde ise 15 maç geride kalırken Beşiktaş Milangaz erkek takımımız ise aldıkları 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ile ligde 4. sırada bulunurken affedersiniz ama kimsenin ilgilenmediği Eurochallenge Kupası'nda kolay rakiplerini yenmeye devam ediyor. Tabii ki bu başarıyı küçümsemiyoruz fakat basketbol denince akla "Euroleague" geliyor.

Hatta bu sene ilk defa İstanbul'da düzenlenecek olan THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’ne çıkmak için mücadele eden 16 takım içinde 3 Türk takımın bulunduğunu düşünürsek, 'babalar' gibi sponsorlu takımımız "niye orada değil?" diye sormadan edemiyoruz.

Eğer dünya kulübü olacak isek, o düzeylere çıkıp takımımızı oralarda görmek istiyorsak; reklam amaçlı 3-5 maçlık transfer edilen NBA yıldızları veya derbi maçlarını Sinan Erdem Spor Salonunda oynamak yerine planlı,sistemli ve masa başında ağırlık koyarak anlaşmalar yaparak basketbol denince Avrupa'da ilk akla gelen en önemli organizasyonda düzenli olarak her sene yerimizi almamız gerekiyor!

Hiç yorum yok: